Minna Arve

Olen saanut palvella turkulaisia Turun kaupunginjohtajana ja haluan jatkaa työtäni. Haluan olla kaikkien turkulaisten pormestari ja tehdä töitä Turun ja turkulaisten eteen. Koronavuosi on opettanut, että mahdotonta ei olekaan.

Olen 46-vuotias, koulutukseltani sairaanhoitaja ja kauppatieteiden maisteri. Kaupunginjohtajan työn ohella olen mm. Kevan hallituksen puheenjohtaja. Perheeseeni kuuluu kolme tytärtä, joista yksi on kuollut, sekä puoliso Miikka. Harrastan monipuolisesti liikuntaa, ulkoilua ja kulttuuria.

Kaupunki on olemassa kaupunkilaisia varten, siksi palveluiden tulee lähteä kaupunkilaisten tarpeista, olla sujuvia ja laadukkaita. Hyvään arkeen kuuluu myös liikkuminen ja kulttuurielämykset. Kulttuuri on elävä osa kaupunkia ja se lisää liikunnan tavoin hyvinvointia.

Parasta turvaa tulevaisuuteen on vahvistaa kaupungin vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä. Yritykset luovat kasvua ja työpaikkoja ja Turun on oltava vetovoimainen paikka yrityksille.  Samalla meidän on oltava houkutteleva kaupunki ihmisille: koulutus, hyvät palvelut ja viihtyisä ja turvallinen asuinympäristö ovat siinä avainasemassa.

Kasvun on oltava inhimillisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää. Turun tulee kantaa vastuusta nykyisistä ja tulevista turkulaisista mm. tarjoamalla lapsille ja nuorille hyvät lähtökohdat elämään ja tekemällä vaikuttavaa ja edistyksellistä ilmastotyötä.

Turku on meille turkulaisille maailman paras kaupunki mutta tulevaisuudessa Turku voi olla vielä paljon enemmän. Tehdään se yhdessä!

– Minna Arve