Rakkaat turkulaiset,

Olen halunnut aina oppia tehtävistäni ja vastuistani. Pari sellaista oppia haluaisin jakaa kanssanne:

Ihan riippumatta siitä, missä asemassa olen politiikassa ollut, olen huomannut yhden asian pysyvän samana: puoluetyö ja politiikka on ryhmätyötä, se on keskustelemista, erilaisten äänien kuuntelemista herkällä korvalla. Eri näkemysten yhteensovittaminen, yhteisten ratkaisujen löytäminen ja niistä kiinni pitäminen kuuluvat tähän kokonaisuuteen. Yhdessä, meidän kaikkien eteen.

Ammatillisen elämän puolella kahdeksan vuotta sairaanhoitajana yliopistollisessa keskussairaalassa ja sitä ennen vuodet terveyskeskuksen vuodeosastolla opettivat minulle sen, että jokainen ihminen haluaa tulla kohdatuksi omana itsenään. Ei potilaana, vaan ihmisenä ja yksilönä, jolla on oma elämänhistoria, identiteetti ja elämänarvot.

Kansainväliset markkinointi- ja myyntitehtävät HyTestissä opettivat toimimaan ja työskentelemään eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja arvostamaan erilaisuutta ja kovaa työntekoa. Turun kauppakamarin toimitusjohtajana minulla oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua ja perehtyä varsinaissuomalaisiin yrityksiin ja siihen kaikkeen osaamiseen ja yrittämiseen, mikä on koko alueen taloudellisen menestyksen takana.

Kunnallispolitiikasta, pitkäaikaisena valtuutettuna ja kaupunginhallituksen puheenjohtajana olen oppinut sen, kuinka tärkeää on kuunnella ihmisiä. Kun joudutaan tekemään vaikeita päätöksiä, jotka vaikuttavat ihmisten arkeen, pitää löytyä kanttia kuunnella niitä ihmisiä, joita päätökset koskevat.

Pormestariehdokkuus

Innostun joka aamu siitä, että saan lähteä töihin. Innostun ajatuksesta saada tehdä työtä intohimoisesti niiden ihmisten ja asioiden puolesta, jotka ovat minulle tärkeitä. Turkulaiset ja Turku – maailman paras kaupunki, oma kotikaupunkini ja sen asukkaat. Sen historia ja nykyisyys.

Merkitykset politiikkaan nousevat arvoista, tavoitteista ja tekemisestä. Pormestari on arvojohtaja, kasvot kaupunkilaisiin päin ja samalla kaupunkilaisten ääni päätöksentekoon. Kaupungin toiminnan on oltava läpinäkyvää ja avointa. On oikein odottaa enemmän ja joka päivä pitää olla parempi. Siihen pyrin.

Korona-aika on ollut raskasta monelle. Näen työssäni, miten koville kaupungin henkilöstö on joutunut ja samalla, että turkulaisilla jaksaminen on koetuksella. Olen tehnyt ja teen kaikkeni, että saamme pidettyä epidemian hallinnassa mutta siihen eivät auta yksin rajoitukset vaan se, että jaksamme vielä kaikki noudattaa suosituksia ja käydä testeissä. Valoa näkyy jo, rokotukset etenevät ja me pystymme rokottamaan turkulaiset nopeasti.

Korona-aika on kuitenkin jättänyt jälkensä moneen ilman sairastumistakin. Rajoitukset, etäkoulu ja pelko ihmisten kohtaamisesta näkyy hoitovelkana, oppimisvajeina ja yksinäisyytenä ja sosiaalisina ongelmina liian monelle. Meidän vastuullamme on huolehtia myös koronan aiheuttamista muista ongelmista.

Osa on jäänyt ilman työtä ja monella tulevaisuus on muuttunut yllättäen epävarmaksi. Siksi kaupungin on vahvistettava, niillä keinoin kuin meillä on, työllisyyttä ja kaupungin vetovoimaa. Se on parasta turvaa tulevaisuuteen.

Turussa  teemme yhteistyötä muuallakin kuin juhlapuheissa ja siinä on alueemme vahvuus. Olen sanonut usein, että Turun uusi menestystarina alkoi, kun opimme tekemään yhteistyötä alueen toimijoiden kesken. Haluan vahvistaa entisestään vahvaa yhteistyötä, jota teemme alueen elinkeinoelämän, korkeakoulujen, seudun kuntien ja kaikkien muiden toimijoiden kanssa. Menestymme vain yhdessä.

Tuomiokirkko on seissyt Unikankareella 700 vuotta ja kaupunki juhlii 800-vuotispäiväänsä muutaman vuoden kuluttua. Kirkko muistuttaa minulle, että Turku on vahva kaupunki ja selvinnyt monesta paljon koronaa ja sen tuomia haasteita pahemmasta tilanteesta. Ja aina vaikeita aikoja on seurannut hyviä vuosia. Turkulaisilla on aina ollut rohkeutta uskoa tulevaisuuteen. Niin on nytkin. Me rakennamme oman kerroksemme Turkua, nykyisille ja tuleville turkulaisille. Se tulevaisuus rakennetaan tänään, turkulaisten voimin, kestävästi.

Vain helppoja aikoja ei ole edessäkään. Tarvitaan tulevaisuususkoa, johdonmukaista tekemistä, itsensä peliin laittamista sekä vahvaa kokemusta Turun johtamisesta. Pelkillä poliittisilla julistuksilla asiat eivät ratkea. Sitä työtä olen halukas jatkamaan ja siihen työhön olen valmis. Haluan olla kaikkien turkulaisten pormestari. Ja olen aina ja kaikissa tilanteissa, Turun ja turkulaisten puolella.